NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • FF Verse Friet vs (Strandclub) ff-Tijd

FF Verse Friet vs (Strandclub) ff-Tijd

Maakt het restaurant “(Strandclub) ff- Tijd” inbreuk op de handelsnaam van de snackbar “FF Verse Friet” op grond van artikel 5 Handelsnaamwet (Hnw)?De Voorzieningenrechtbank Rotterdam antwoordde deze vraag ontkennend.

Het ging hier met name om het feit dat de twee handelsnamen niet ‘slechts in geringe mate afwijken’, wat een van de vereisten is voor handelsnaaminbreuk. Hoewel er in allebei de namen ‘FF/ff ’ voorkomt en er daardoor wel een zekere mate van overeenstemming is, betekent dit nog niet dat de handelsnamen slechts in geringe mate van elkaar afwijken.

Daarnaast oordeelde de rechter dat de overeenstemming niet van dien aard is dat verwarringsgevaar te duchten is, een ander vereiste voor handelsnaaminbreuk op grond van art. 5 Hnw. Hoewel eiser en gedaagden beide een horecagelegenheid exploiteren op korte afstand van elkaar, is de één een snackbar zonder bediening en de ander een strandpaviljoen/restaurant met bediening. Daarnaast verschillen beide horecagelenheden in verschillende behoeften en trekken ze daardoor een publiek met een ander doel. Het verschil in doelgroep maakt de reële mogelijkheid van directe verwarring onaannemelijk volgens de rechter. Ook het indirecte verwarringsgevaar acht de rechter onaannemelijk. Het ontbreken van verwarringsgevaar wordt volgens de rechter nog versterkt door het feit dat eiseres de te duchten verwarring niet voldoende heeft onderbouwd.

Overigens was van onrechtmatig handelen van het strandpaviljoen ook geen sprake, nu noch misbruik van de naamsbekendheid van ‘’FF Verse Friet’’, noch (dreiging van) schade aannemelijk is gemaakt.

Lees hier het vonnis.

BRON: Rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (3)

Iemand donderdag 26 juli 2012 22:05

Het woord "FF" Is ook letterlijk zo bedoeld...Alles word in het frituur gegooit..Niks is vers....wat heb ik daar smerig gegeten zeg en paar uur later had ik buik krampen.
Mensen!!! voor de gene die niet beroerd willen worden ga daar niet eten!!!!!!! er zijn betere strandpalvioenen op het strand.

Iemand anders zondag 30 september 2012 20:22

Als wij in dezelfde zaak zijn geweest, dan hebben wij geheel verschillende ervaringen. Ik eet er regelmatig vanwege de echt verse friet die gewoonweg heerlijk is en vandaag zelfs gebakken tong gegeten. Die is top, top, top! Ik moedig iedereen aan om ff lekker te gaan eten bij FF Verse Friet!

John dinsdag 13 augustus 2013 09:45

Die negatieve recentie begrijp ik echt niets van. Zelf kom ik met mijn vrouw ( en soms met de kleinkinderen) regelmatig bij ff verse friet en heb alleen maar positieve ervaringen. De friet is doet mij altijd denken aan de patat die ik vroeger van mijn moeder op de markt kreeg. Wij hebben er ook diverse keren kibbeling gegeten en vorige week ook een gebakken schol geprobeerd. Ronduit heerlijk . En over een heerlijk bekertje koffie voor 1 euro is toch ook weinig negatiefs te vertellen. Wij blijven gewoon bij ff friet komen en raden een ieder aan het ook eens te proberen

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.