NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Facebook moet vriendenzoeker aanpassen

Facebook moet vriendenzoeker aanpassen

De Hamburgse privacywaakhond (met de welluidende naam: Der Hamburgische Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit) heeft ervoor gezorgd dat Facebook haar vriendenzoeker-dienst gaat aanpassen.

Met de vriendenzoeker kunnen gebruikers van Facebook de hele contactenlijst uit verschillende e-mailaccounts importeren. Contacten met een Facebook-account krijgen dan een vriendenverzoek en contacten zonder Facebook-account krijgen een uitnodiging om lid te worden van Facebook.

De waakhond kreeg hierover meerdere klachten binnen, naar aanleiding waarvan ze oordeelde dat de vriendenzoeker de privacy van leden en (met name) niet-leden schendt. De waakhond kreeg Facebook echter niet zo ver dat de niet-leden in het geheel uit de vriendenzoeker verwijderd zouden worden. Wel krijgen niet-leden in de uitnodigingsmail voortaan de mogelijkheid om aan te geven dat ze niet meer willen verschijnen in de vriendenzoeker. Ook gebruikt Facebook de e-mailadressen van leden niet meer voor andere doeleinden dan de vriendenzoeker.

Op die manier moet de vriendenzoeker functie nu voor alle Duitsers transparanter en privacyvriendelijke worden. Het is nog onbekend of de wijzigingen ook in andere landen doorgevoerd zullen worden.

Lees hier het (duitstalige) persbericht van Der Hamburgische Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit

Door: Anke Verhoeven

BRON: nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.