NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Europese Commissie tikt lidstaten op de vingers wegens niet omzetten telecomvoorschriften

Europese Commissie tikt lidstaten op de vingers wegens niet omzetten telecomvoorschriften

De Europese Commissie heeft twintig EU-lidstaten, waaronder Nederland, per “schriftelijke aanmaningen” verzocht om inlichtingen te geven, omdat zij nog geen maatregelen hebben genomen om de nieuwe EU-telecomvoorschriften volledig in nationale wetgeving om te zetten. De termijn voor omzetting van deze nieuwe voorschriften is verlopen op 25 mei 2011. De Europese Commissie heeft de bevoegdheid om deze inlichtingen te verzoeken op grond van de EU-inbreukprocedures.

De nieuwe EU-telecomvoorschriften  verlenen bedrijven en klanten nieuwe rechten wat betreft vaste en mobiele telefoon en internet, waaronder het recht voor klanten om binnen één dag van telecomexploitant te veranderen met behoud van hun telefoonnummer, het recht op meer duidelijkheid over de diensten die klanten ontvangen en een betere bescherming van online persoonsgegevens.

Slechts zeven lidstaten (Denemarken, Estland, Finland, Ierland, Malta, Zweden en het Verenigd Koninkrijk) hebben tot op heden aan de Commissie meegedeeld dat zij de nieuwe voorschriften volledig ten uitvoer hebben gelegd. De overige twintig lidstaten (Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië en Spanje) hebben dit vooralsnog verzuimd. Zij dienen de “schriftelijke aanmaningen” binnen twee maanden te beantwoorden. Blijft de betreffende Lidstaat na die periode in gebreke, dan kan de Commissie die lidstaat een formeel verzoek sturen om de wetgeving toe te passen (in de vorm van een "met redenen omkleed advies" op grond van de EU-inbreukprocedures). In het uiterste geval kan de Commissie de lidstaat voor het Hof van Justitie van de EU dagen.

Lees hier het bericht.

BRON: ec.europa.eu


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.