NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Europese Commissie start consultatie E-Commerce richtlijn

Europese Commissie start consultatie E-Commerce richtlijn

 

De Europese Commissie is een online consultatie gestart ten behoeve van een herziening van de Europese E-commercerichtlijn.

 

De E-commerce richtlijn beoogde destijds de belemmeringen gelegen in verschillen in wetgeving en in rechtsonzekerheid ten aanzien van de van toepassing zijnde nationale regelingen weg te nemen. De richtlijn stelt een algemeen kader betreffende bepaalde aspecten van elektronische handel in Europa op het gebied van onder meer de vrijheid van vestiging, informatieplichten, het contracteren langs elektronische weg en de aansprakelijkheid van tussenpersonen. Dit ter bevordering van grensoverschrijdende handel binnen Europa, zodat consumenten toegang krijgen tot een gevarieerder, kwalitatief beter en mogelijk goedkoper aanbod van producten.

 

Toch maakt e-commerce tien jaar nadat de E-commerce richtlijn is aangenomen nog maar twee procent uit van de detailhandel in Europa. De Europese Commissie wil onderzoeken wat daarvan de oorzaak is. Zij nodigt met de consultatie ministeries, auteursrechthebbenden, bedrijven, maar ook geïnteresseerden uit, voor 15 oktober, hun ervaringen te delen en mening te geven.

 

Lees hier het hele bericht.

 

 

 

BRON: Europese Commissie


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.