NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Europese Commissie neemt nieuwe regels aan voor het gebruik van bodyscanners

Europese Commissie neemt nieuwe regels aan voor het gebruik van bodyscanners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Europese Commissie heeft gisteren een voorstel aangenomen, waarmee het voor de lidstaten van de Europese Unie mogelijk wordt om bodyscanners in te zetten. Lidstaten kunnen gebruik maken van bodyscanners om luchtvaartpassagiers te bekijken, maar hiervoor gaan wel strikte technische en operationele voorwaarden gelden.

 

Nederland maakt inmiddels al gebruik van bodyscanners in het kader van een test. In Nederland is dus al het een en ander over dit onderwerp gezegd (zie hier). De nieuwe regels zijn - voor zover ik kan overzien -  nog niet gepubliceerd. Ik kan mij echter voorstellen dat de regels vergaande eisen om de privacy van passagiers te waarborgen.

 

In de Press release wordt wel het een en ander losgelaten. Er mogen bijvoorbeeld geen beelden worden opgeslagen, bewaard, gekopieerd, afgedrukt of hersteld. Daarnaast mogen de beelden alleen maar vanuit een andere gesloten ruimte worden bekeken, zodat onbevoegden de beelden niet onder ogen krijgen. Passagiers moeten op de hoogte worden gesteld van de voorwaarden en kunnen ervoor kiezen om zich niet bloot te stellen aan een bodyscan (Opt-Out).

 

Nu het voorstel nog niet openbaar is gemaakt is het lastig om een oordeel te geven over de genoemde waarborgen. Zodra het voorstel openbaar is, zal ik meer over dit onderwerp kunnen vertellen.

 

Wordt vervolgd....PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.