NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Europarlement eist openheid ACTA

Europarlement eist openheid ACTA

Het Europees Parlement heeft het gehad met de geheimzinnigheid rondom de ACTA- onderhandelingen, zo blijkt uit een resolutie die gisteren is aangenomen (zie hierover ook de berichten van Frederik Zuiderveen Borgesius en Bendert Zevenbergen).

 

ACTA staat voor Anti-Counterfeiting Trade Agreement, een intellectueel eigendomsverdrag dat (I.E.-) inbreuken moet tegengaan en in het geheim wordt besproken tussen de EU, de VS, Canada, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en Mexico.

 

Gisteren is de resolutie aangenomen. Van de ruim 700 politici stemden slechts 13 mensen tegen de resolutie. Het Europese Parlement eist absolute transparantie en de  internetvrijheid van de burger lijkt centraal te staan.

 

Saillant detail is dat PVV tegen de openheid van ACTA heeft gestemd, terwijl zij daarvoor had aangekondigd tegen de ‘achterkamertjesonderhandelingen'  te zijn. Tijdens de registratie van de stemmen is er volgens een medewerker van de fractie van de PVV iets mis gegaan. VVD- europarlementarier Jeanine Hennis-Plasschaert vindt het ‘wel vreemd dat drie mensen dan precies dezelfde verkeerde keuze hebben gemaakt’.

 

Lees hier en hier het bericht.

BRON: NU.nl en Webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.