NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Europa investeert in P2P transportsystemen

Europa investeert in P2P transportsystemen

De peer-to-peer (P2P) gedachte is inmiddels verder geëvolueerd dan innovatieve muziek uitwisselingsprogramma’s. Inmiddels worden overal P2P systemen toegepast. Een voorbeeld hiervan is de transportsector, die P2P technologie gebruikt om een veiligere transportomgeving te creëren.

 

Vorige week reden er rond Schiphol een aantal auto’s rond die waren uitgerust met V2V en V2I technologie (vehicle-to-vehicle en vehicle-to-infrastructure). Deze “talking cars” technologie is ontwikkeld in het kader van het eSafety programma van de Europese Commissie. Het voordeel van communicerende auto’s is dat zij elkaar op de hoogte kunnen stellen van onregelmatigheden op de weg, voordat de chauffeur überhaupt kan zien dat er iets aan de hand is. Dit moet leiden tot minder ongelukken, minder CO2 uitstoot en vervolgens ook een prikkel voor innovatie, onderzoek, industrie en economische groei.

 

De intelligente auto’s werden tentoongesteld als deel van de meerdaagse conferentie over de toekomst van coöperatieve ICT toepassingen in transport, die vorige week in de RAI werd gehouden. Drie grote Europese onderzoeksprojecten, COOPERS, CVIS en SAFESPOT werden hier tentoon gesteld.

 

Nu de kilometerheffing van Eurlings min of meer van de baan is, is het maar de vraag in hoeverre deze systemen de privacy van automobilisten zullen waarborgen. Het systeem heeft immers potentie om elke beweging van de chauffeur te registreren en deze via de (letterlijke) digitale snelweg met een Orwelliaanse Ministry of Truth te delen.

 

Voor meer P2P en ‘open’ transport initiatieven, zie de toepasselijke website van de p2pfoundation.

BRON: ec.europa.eu


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

BURNSKasey woensdag 9 februari 2011 20:15

Lots of specialists state that mortgage loans aid a lot of people to live the way they want, because they can feel free to buy necessary goods. Moreover, different banks give student loan for different classes of people.

DavenportSherrie maandag 1 augustus 2011 17:03

I had a desire to make my organization, however I did not have got enough amount of cash to do this. Thank goodness my fellow said to utilize the loan. Hence I received the collateral loan and realized my dream.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.