NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • EU streeft naar vrij verkeer van clouddiensten

EU streeft naar vrij verkeer van clouddiensten

De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal concludeert op basis van een uitgelekt strategie document dat de Europese Commissie onderzoekt hoe belemmeringen voor grensoverschrijdende cloud toepassingen binnen de EU kunnen worden weggenomen. Naar verwachting zal de inhoud van dit rapport morgen officieel openbaar worden gemaakt.

Het EU breed omarmen van cloud technologie kan, zo is berekend door medewerkers van het technologie departement van Eurocommissaris Neelie Kroes de economieën van de lidstaten een flinke boost geven. In 2020 zouden daardoor maar liefst 3,8 miljoen extra banen gerealiseerd kunnen worden en een bijdrage van 957 miljard aan het bruto binnenlands product.

Voor het realiseren van deze enorme financiële injectie is het wel een vereiste dat  er wordt gewerkt aan grens-interconnectiviteit en portabiliteit binnen het cloud aanbod. Regelgeving met betrekking tot belastingen of inkoopprocedures alsmede financiële regelgeving van lidstaten mogen geen belemmering vormen om de grenzen voor de cloudtoepassingen weg te nemen. Hoe ver de ideeën exact reiken en of bijvoorbeeld ook gepoogd zal worden iets te doen aan bijvoorbeeld de onderling tegenstrijdige privacy en bewaarplicht regelgeving is nog niet duidelijk. Wellicht dat daar morgen bij de publicatie nog iets over bekend wordt, dan zal er zeker een vervolg op deze blog komen.

Ik kijk in ieder geval naar de strategie uit; wat mij betreft wederom een voorbeeld van zeer goede initiatieven uit de hoek van de groep van “onze” Eurocommissaris Neelie Kroes.

 

 

 

Lees hier het hele bericht op Automatiseringgids.nl.

BRON: Automatiseringgids


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.