NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Eric Schmidt (Google): naamsverandering om aan digitaal verleden te ontsnappen

Eric Schmidt (Google): naamsverandering om aan digitaal verleden te ontsnappen

Eric Schmidt, CEO van Google, zei in een interview met The Wall Street Journal dat hij betwijfelt of de samenleving begrijpt wat de gevolgen zijn, nu alle informatie beschikbaar en kenbaar is en door iedereen voortdurend wordt vastgelegd.

 

Hij voorspelt – en de Wall Street Journal gaat er van uit dat hij het meent – dat jongeren in de toekomst het recht zullen krijgen van naam te veranderen als ze volwassen worden, om zo te onstnappen aan informatie die bijvoorbeeld op andersmans social network profielen staat.

 

Op veel blogs wordt wat lacherig gedaan over zijn opmerking. Helemaal absurd lijkt het gedachte-experiment me toch niet. Honderd jaar geleden had je de kans om naar een andere stad te verhuizen om je verleden achter je te laten. Tegenwoordig is dat lastiger met overal opgeslagen informatie.

 

Ook Mayer-Schönberger (professor van het Oxford Interner Institute) bespreekt de nadelen van het oneindig opslaan van informatie in zijn recente boek: Delete: The Virtue of Forgetting in the Digital Age. Mayer-Schönberger noemt niet de oplossing die Eric Schmidt voorspelt. (Hier een artikel van Mayer-Schönberger met ongeveer dezelfde boodschap als zijn boek.)

 

Vorige week zei Schmidt ook interessante dingen over privacy tijdens de Techonomy-beurs.

 

Hier het interview in de Wall Street Journal, en hier een bericht van de Automatiseringsgids.

 

 

 

 

BRON: Wall Street Journal, Automatiseringsgids


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.