NL EN

eReader: dinosaurus of AIBO?

Is de eReader een stap voorwaarts in de evolutie van de computer of juist een stap terug? Die vraag bespreekt Marco Visser in een prikkelende column in Trouw. Visser windt er geen doekjes om: hij vindt de eReader zoiets als de herintroductie van de zwart-wit televisie. Uiteindelijk gaan we allemaal lezen op de computer, zo voorspelt Visser.

Het lijkt op zichzelf inderdaad wat onhandig om weer een apparaat mee te moeten meezeulen voor een activiteit die op de computer kan worden verricht. Dat geldt alleen ook voor bellen, gamen en naar muziek luisteren. Nokia, Sony en Apple zullen, zo voorspel ik, nog wel even actief zijn op die separate markten.

Uiteindelijk gaat het erom wat de consument wil: een apparaat waarin alles is ge├»ntegreerd of een apparaat voor iedere activiteit. Ik kan me ook voorstellen dat de consument het juist prettig vindt een ander apparaat te gebruiken naar gelang de activiteit. Televisie staat voor onderuitgezakt op de bank zitten, met andere woorden, nul activiteit, terwijl de computer juist weer activiteit met zich meebrengt. De eReader zit een beetje tussen die twee in en dat is misschien ook precies wat het lezen van een boek inhoudt.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.