NL EN

EPD (vrijwel) van de baan

Per 1 januari a.s. gaat definitief de stekker uit het Elektronisch PatiĆ«nten Dossier (EPD) - tenzij er opeens een bedrag van 10 miljoen euro op tafel komt.

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil een doorstart van het EPD en heeft daartoe gisteren een motie aangenomen waarin de Minister van Volksgezondheid Schippers wordt verzocht om de zorgsector aan te sporen door te gaan met het EPD. Ellen Havenaar, woordvoerder van EPD beheerder Nictiz (Nationaal ICT Instituut voor de Zorg), geeft echter aan dat het geld voor een doorstart in de vorm van een privaat EPD er eenvoudigweg niet is. Het huidige contract met ICT-dienstverlener CSC loopt tot 31 december en het aangaan van nieuwe verplichtingen kost ongeveer 10 miljoen euro. Eerder bleek er in de sector  bereidheid een deel van die kosten op zich te nemen, maar men kwam uiteindelijk 1,6 miljoen euro tekort. Daarop blies Nictiz het hele project van het private EPD af. Het lijkt niet heel waarschijnlijk dat het geld er alsnog komt, zeker niet van overheidswege nu Minister Schippers dit voorjaar haar handen expliciet van het EPD heeft afgetrokken. 

Het ziet er dus naar uit dat nu echt het doek valt voor het EPD, motie of geen motie. Uiteraard houden we u van eventuele ontwikkelingen op de hoogte.

Lees hier het hele bericht op WebWereld.

BRON: WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.