NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • EPD stuit op weerstand in Eerste Kamer

EPD stuit op weerstand in Eerste Kamer

Het wetsvoorstel met betrekking tot het Elektronisch Patientendossier (EPD) stuit op weerstand in de Eerste Kamer. Meerdere fracties zijn bezorgd over de bescherming van de privacy bij de keuze voor een landelijke opzet en pleiten dan ook voor een geleidelijke, kleinschalige invoering vanuit de regio. Het Landelijk Schakelpunt (LPS) zou daarmee (voorlopig) sneuvelen.

VWS Minister Schippers heeft verzocht de behandeling van het wetsvoorstel op te schorten.  Zij wil extra bedenktijd om een antwoord te formuleren op de vele bezwaren die de Eerste Kamer heeft tegen het EPD. Op 29 maart gaat de behandeling verder, voor die tijd komt de minister met een schriftelijke reactie op de bedenkingen en vragen van de verschillende fracties.

Ik vind het opmerkelijk dat de Minister bedenktijd nodig heeft. Er wordt al 14 jaar over het EPD gesproken en de bezwaren die nu in de Eerste Kamer geuit worden zijn niet nieuw. Daar had derhalve al lang op kunnen worden geanticipeerd door deze inmiddels vierde minster op rij die dit dossier onder zich heeft.

Lees hier het hele bericht op Webwereld.

BRON: WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

C.Arah vrijdag 18 maart 2011 15:23

EPD is zo'n een streven naar controle dat men uit het oog verliest dat je daar waar ermee geconfronteerd europees wetgeving kunt inschakelen om je recht te halen. Nedeland kan in de omliggende landen kijken en zien dat het gefaald heeft. Ook voor wat betreft de automatisering valt veel te zeggen waar blijft ons privacy.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.