NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • EPD afgeschoten door Eerste Kamer

EPD afgeschoten door Eerste Kamer

Een week voordat officieel over het wetsvoorstel zal worden gestemd in de Eerste Kamer is duidelijk dat de plannen voor een landelijk elektronisch patiëntendossier (EPD) het niet halen. De senaat nam tijdens een debat met minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) geen genoegen met de handreikingen van de minister.

"De basisvraag was wat het voordeel is van zo’n grootschalig, landelijk systeem. Die vraag is niet beantwoord”, aldus Eerste-Kamerlid en partijgenote van de minister Heleen Dupuis.

Alle partijen in de Eerste Kamer hebben aangegeven niets in de plannen zien en meerdere partijen vroegen Schippers het wetsvoorstel in te trekken. Dit zal de minister echter niet doen, waarmee ze haar verlies heeft genomen. Schippers is de vierde minister op rij die er niet in slaagt het wetsvoorstel met betrekking tot het EPD tot een succesvol einde te brengen. 

Ik vind het uitermate treurig dat dit geldverslindende project op deze wijze eindigt. De vele voordelen die een landelijk systeem kan brengen zijn gesneuveld omdat de overheid en niet in is geslaagd - en mijns inziens ook veel te laat begonnen is - met het onderzoeken naar en informeren over de privacywaarborgen van dit systeem. Wederom een staaltje van onkunde als het om ICT-projecten bij de overheid gaat.

Lees hier het hele bericht op NRC.nl. 

BRON: NRC.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.