NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • ENISA over het monitoren van beveiliging van cloud diensten

ENISA over het monitoren van beveiliging van cloud diensten

Het Europese agentschap ENISA (European Network and Information Security Agency) houdt zich bezig met het adviseren van nationale en internationale instanties op het gebied van informatiebeveiliging in de Europese Unie.

Zij heeft recentelijk een rapport uitgebracht waarin zij de aandachtspunten opsomt die aan de orde zijn bij het monitoren van de beveiliging van cloud computing diensten. Beveiliging is één van de belangrijkste juridische aspecten van cloud computing (neergelegd in artikelen 12-14 Wet bescherming persoonsgegevens).

Bij een groot aandeel van de cloud leveranciers is de beveiliging echter nog steeds niet goed geregeld. Dit is een van de redenen waarom nog veel partijen (vooral uit de publieke sector) huiverig zijn over het gebruik van cloud diensten.

Het rapport van ENISA kan dienst doen als handig naslagwerk voor partijen die denken aan een overstap naar de cloud. Daarnaast draagt het bij aan de bewustwording van cloud gebruikers van beveiligingsaspecten. Hoe meer (potentiële) cloud gebruikers zich bewust zijn van de toepasselijke beveiligingsregels, des te meer de cloud leveranciers worden bewogen tot het beter beveiligen van hun diensten.

Het rapport van ENISA vindt u hier.

 

Door: Mathijs de VosPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.