NL EN

Eigendom ITIL in het geding

De eigendom van ITIL (Information Technology Infrastructure Library, een referentiekader voor het inrichten van de beheerprocessen binnen een ICT-organisatie) is in het geding. Het Britse overheidsorgaan OGC is de eigenaar en heeft het beheer uitbesteed aan andere partijen. De eveneens Britse toezichthouder OPSI, de Office of Public Sector Information, ziet niet in waarom OGC eigenaar moet zijn van ITIL. "Het beheren en ontwikkelen van ITIL valt buiten de publieke taak van OGC omdat IT-servicemanagement niet voorkomt in de belangrijkste plichten van OGC als een publiek orgaan.”

Welke gevolgen de zienswijze van OPSI zal hebben is nog niet duidelijk. Als OGC ITIL zou moeten afstoten, bijvoorbeeld door het te verkopen aan een andere partij, is het de vraag wie daarvoor in aanmerking komt. Volgens alle marktpartijen moet dit een onafhankelijke partij zijn, de leidende best practice ITIL mag niet "het kunstje van maar één partij" worden.

OGC houdt zich voorlopig op de vlakte. De verkoop van ITIL zou het wegvallen van een grote bron van inkomsten betekenen. Volgens een woordvoerder van OGC betekent de uitspraak van OPSI “zeker niet dat wij ITIL niet mogen behouden. Het gaat er alleen om dat het niet tot onze primaire taken behoort. Het wordt ons niet verboden.”

De schermutselingen tussen OPG en OPSI zullen uiteraard met argusogen worden gevolgd.

Lees hier het hele bericht in AutomatiseringGids.

BRON: AutomatiseringGids


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.