NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Een kopje suiker printen bij de buurman

Een kopje suiker printen bij de buurman

 

 

 

 

 

 


Het Nederlandse bedrijf 3D Hubs lanceert vandaag een online (wereldwijd) netwerk van 3D printers. Op de website van 3D Hubs kunnen zowel bedrijven als consumenten een aangesloten printer uit de nabije omgeving selecteren om daar een ontwerp te laten printen.

Amsterdam is vandaag als eerste stad aan de beurt. Ter gelegenheid van dit heugelijke moment zal – hoe kan het ook anders – een 3D geprinte taart worden aangesneden. Na Amsterdam zullen spoedig Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Utrecht volgen. As we speak zijn er om en nabij de 40 printers aangesloten op het 3D Hubs printnetwerk.

Volgens één van de initiatiefnemers van het netwerk, Bram de Zwart, zijn op dit moment wereldwijd zo’n 100.000 3D printers beschikbaar: werk aan de winkel dus, want de initiatiefnemers hebben grootse plannen. Na Nederland zijn De Zwart en mede initiatiefnemer Brian Garret voornemens onder andere New York en Berlijn aan het lijstje toe te voegen. 

Hoewel op dit moment nog voornamelijk in plastic wordt geprint is de verwachting dat binnen afzienbare tijd een scala andere materialen aan het ‘printgereedschap’ zal kunnen worden toegevoegd.

Eigenaren van een 3D printer bepalen zelf de prijs die de gebruiker zal moeten betalen. Geschat wordt dat per print zo ongeveer 30 à 40 euro gerekend zal gaan worden (op basis van een gemiddelde van 50 cent per kubieke centimeter). Vervolgens bestaat er de optie het geprinte object zelf op te halen, danwel voor een extra vergoeding aan de deur te laten bezorgen.

Kom maar door met dat kopje suiker buur!  

BRON: Emerce.nl, afbeelding: 3dhubs.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.