NL EN

DuckDuckGo slaat vleugels uit

Sinds het PRISM-schandaal staan veel burgers stil bij hun privacy op internet. Daarop wordt handig ingesprongen met het creëren van stappenplannen om buiten het bereik van PRISM te blijven. Goed bedoelde adviezen, maar zal de consument werkelijk van zijn/haar vertrouwde manier van het gebruik van internet afstappen voor meer privacy?

Gisteren meldde DuckDuckGo op haar twitter-account dat zij de grens van drie miljoen zoekopdrachten op een dag had doorbroken. In vergelijking met de meer dan één biljoen zoekopdrachten die Google per jaar verwerkt is dit een peulenschil. Interessant om te zien is dat DuckDuckGo over de eerste miljoen zoekopdrachten 1445 dagen deed, twee miljoen zoekopdrachten na 483 dagen haalde en de grens van drie miljoen binnen acht dagen gehaald is.

Het snelgroeiende gebruik van DuckDuckGo is niet los te zien van het PRISM-schandaal. DuckDuckGo vergelijkt zichzelf graag met Google en legt daarbij de nadruk op het feit dat zij het surfgedrag van haar gebruikers niet volgt.

Voor de gebruiker is uiteraard ook van belang of de zoekmachines dezelfde resultaten geven. Als proef op de som heb ik bij beide zoekmachines ‘SOLV’ ingevuld. Waar bij Google SOLV advocaten als eerste zoekresultaat tevoorschijn komt, moet bij DuckDuckGo naar resultaat vijfentwintig gescrolled worden.  Meer privacy gaat dus (nog) wel ten kosten van gemak, maar die afweging mag een ieder voor zichzelf maken.

Door: Wim Stronkhorst

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Mark77 woensdag 19 juni 2013 16:17

Er is een nederlands alternatief dat wel goede resultaten levert: www.Startpage.com
ze leveren google resultaten via een proxy.
daarnaast nederlands dus geen patriotact problemen.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.