NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Do Your Bit: donatiedag Bits of Freedom

Do Your Bit: donatiedag Bits of Freedom

Bits of Freedom organiseert vandaag, donderdag 6 oktober, haar jaarlijkse donatiedag. Doel is om minstens 1500 nieuwe donateurs te vinden, zodat Bits of Freedom zich ook het komende jaar weer kan inzetten voor informatievrijheid en privacy op internet. Bits of Freedom roept iedereen op om zijn steentje bij te dragen. Dit kan door donateur te worden en/of de oproep te herhalen op bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Thema van de dag zijn de zogenaamde “Angry Bits”: bij elke 300 nieuwe donateurs wordt een nieuwe “bit” afgeschoten, die een belangrijk grondrecht bevrijdt.

Bits of Freedom heeft het afgelopen jaar grote successen geboekt: niet alleen organiseerde Bits of Freedom wederom de Big Brother Awards (waarin aandacht wordt gevraagd voor privacyschendingen door de overheid), ook heeft zij er actief aan bijgedragen dat netneutraliteit werd aangenomen door de Tweede Kamer! Nederlanders kunnen op grond van dit principe zelf blijven bepalen welke websites en/of diensten zij gebruiken, een primeur in Europa. Meer in het algemeen stelt Bits of Freedom door middel van een constructieve lobby belangrijke digitale grondrechten aan de kaak.

Hecht jij ook belang aan een open en vrij internet dat toegankelijk is voor iedereen, aan de mogelijkheid om informatie digitaal te delen, en aan de bescherming van jouw privacy op internet? Doe dan een donatie en zorg dat Bits of Freedom zich ook het komende jaar sterk kan maken voor jouw internetvrijheid. Steun Bits of Freedom op www.bof.nl/doyourbit 

door: Caroline de Vries

BRON: Bits of Freedom


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.