NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Directeur Logius wijst op tekort ICT-ers als dreiging voor overheidsprojecten

Directeur Logius wijst op tekort ICT-ers als dreiging voor overheidsprojecten

Steven Luitjens, directeur van Logius, ICT-onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, waarschuwt voor de al te ambitieuze plannen van de overheid op ICT-gebied. Volgens Luitjens moet de overheid pas op de plaats durven maken en eerst de bestaande systemen op orde krijgen voordat met nieuwe projecten wordt begonnen. Door een groot tekort aan ICT-ers is er domweg onvoldoende capaciteit.

Luitjens geeft als voorbeeld de ambitieuze plannen voor de toepassing van ict in transport en logistiek, terwijl een storing de haven van Rotterdam in december 2011 nog compleet platlegde; vrachtauto's en schepen konden niet vertrekken. Overheid en bedrijfsleven hadden volgens hem veel eerder moeten investeren in het eenvoudig runnen van ict-systemen en het opleiden van mensen. "Niets is zo hip als iets nieuws ontwikkelen. Maar het beheren van bestaande systemen is toch echt de eerste prioriteit voor wie nuchter nadenkt."

Diegenen die mijn blogs met enige regelmaat lezen kennen mij als kritisch volger van de ICT-projecten bij de overheid en het gebrek aan visie. Nu dan een positief geluid: ik heb waardering voor deze heldere stellingname vanuit het hart van het ICT-onderdeel van de overheid en hoop dan ook dat dit expliciete signaal ter harte wordt genomen.

Lees hier het hele bericht op Nu.nl. Foto Steven Luitjens uit Jaarverslag Logius 2009.

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.