NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Digipoort nauwelijks gebruikt door lagere overheden

Digipoort nauwelijks gebruikt door lagere overheden

Lagere overheden (provincies, gemeenten, waterschappen en andere instanties) zijn, zo blijkt, nog nauwelijks gekoppeld aan Digipoort, het loket voor het indienen van elektronische facturen. Anders dan bij rijksoverheden, die per 1 januari van dit jaar e-facturen moeten kunnen ontvangen, is koppeling voor lagere overheden niet verplicht.
 
Uit de gegevens van de beheerder, Logius, blijkt dat alleen de gemeente Enschede (één van de 421 gemeenten in Nederland), Waterschap Rivierenland en het UWV een koppeling hebben. Dat is op zijn zachtst gezegd erg weinig.
 
Bertrand van Deutekom van Gemnet, de netwerkdienstverlener voor lokale overheden: 'Het is het kip-en-ei-probleem. Lagere overheden zien zich niet genoodzaakt om te koppelen aan Digipoort omdat leveranciers nauwelijks e-facturen indienen. Leveranciers dienen nauwelijks e-facturen in omdat lagere overheden die bestanden nog niet digitaal kunnen ontvangen en verwerken.'
 
Diegenen die mijn blogs met enige regelmaat volgen weten dat het een stokpaardje van me is, falend ICT beleid bij de overheid. Als er niet snel gestuurd gaat worden op het gebruik van Digipoort door de lagere overheden (de leveranciers volgen echt wel) hebben we hier mijns inziens - helaas - weer een voorbeeld te pakken.
 
Lees hier het hele bericht in Computable. 

BRON: Computable


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.