NL EN

Dieren hebben zelfde delen

Pamela Anderson dankt haar roem en faam aan haar veelzijdige talenten. Zo heeft ze onder andere geacteerd, geposeerd en nog niet zo lang geleden geassisteerd in de shows van Hans Klok. Nu zet ze zich in voor dierenrechtenorganisatie Peta. Middels een reclameposter wilde de organisatie aandacht vragen voor dieren in de vleesindustrie en mensen aanmoedigen vegetariĆ«r te worden.

Helaas vinden autoriteiten in Canada de reclame minder smakelijk, omdat het niet strookt met de gelijke rechten tussen man en vrouw waar andere organisaties voor strijden.

Hoe zou het EHRM daar over denken? Reclame geniet net als andere uitingen bescherming onder artikel 10 van het Europees Vedrag voor de Rechten van de Mens. In 2001 deed het Hof uitspraak over een vergelijkbare zaak. In Zwitserland werd de Verein gegen Tierfabriken verhinderd een reclameboodschap uit te zenden. Het Hof was van mening dat het gaat om een politieke boodschap en tikte de Zwitserse autoriteit op de vingers. Volgens vaste rechtspraak mag een uiting shockeren en aanstootgevend zijn. Het zou dus goed mogelijk kunnen zijn dat in Europa een dergelijke reclameboodschap geoorloofd is.

Niels Pietersen

 PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.