NL EN

"Dearest Tinkebell"

Eén dezer dagen verschijnt het boek "Dearest Tinkebell".  Naar ik begrijp van de uitzending van Pauw & Witteman van gisteravond, betreft het boek de publicatie van 'hatemail' aan Tinkebell (een kunstenares), inclusief de resultaten van de zoektocht naar de persoon achter de hatemail, bijv. op social networks gepubliceerde profielen. Ik ben gisteren geïnterviewd door NRC Handelsblad over de toelaatbaarheid van deze publicatie. Het verschijnt als het goed is in de krant van vandaag.  Ik spreek de verwachting uit dat dit boek uit de schappen wordt gehaald. Het zonder toestemming van de hatemailers publiceren van én hun mail én hun privégegevens ('naming and shaming') is naar Nederlands recht niet mogelijk. 

BRON: NRC Handelsblad en Pauw & Witteman


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (11)

Arjan vrijdag 15 mei 2009 15:17

Maar geeft iemand die publicatie van zo'n e-mail tegen wil gaan, ook niet impliciet toe die dreigmail (hatemail is me nog een te lief woord voor wat er geschreven wordt...) verstuurd te hebben? En loopt daarmee de kans zélf ook vervolgd te worden?

Bernard vrijdag 15 mei 2009 16:21

Wie zich willens en wetens blootstelt aan de kans dat zijn gegevens gepubliceerd worden kan volgens mij niet achteraf klagen over het feit dat hij niet wist dat dezelfde gegevens op deze manier bekend gemaakt worden.
Hetzelfde risico lopen de sterren / politici die zich in het openbaar uiten. Immers het is de levenswijze die ze gekozen hebben dat het zo ingewikkeld maakt om bepaalde gegevens verborgen te houden (van nieuws verslaggevers of paparazzi's).
Ik acht de kans vrij klein dat het boek om deze reden uit de schappen wordt gehaald.

Judith maandag 18 mei 2009 12:56

Wat is er mis met het publiceren van gegevens van mensen die toch al open en bloot online te vinden zijn? Waarom niet in een boek plaatsen terwijl ze soweiso al voor een miljoenepubliek toegankelijk waren? Dat lijkt me het risico wat je loopt wanneer je iemand lastig valt met dit soort doodsbedreigingen!

Judith maandag 18 mei 2009 12:57

(excuus voor de spelfouten in mijn vorige bericht)

sigvatr donderdag 21 mei 2009 02:10

Beste Judith,

Als net zoals die flapdrol van een 'Tinkebell' je eigen huisdier de nek omdraait(En dat dan ook nog publiceert) dan ben je toch klaar voor actie. Maar waarom plaats mevrouw 'Tinkebell' haar echte naam niet online/zegt ze wie ze echt is? Zij is toch een kunsternares?


Sigvatr donderdag 21 mei 2009 02:13

edit:

Eigenlijk is die '' Tinkebell/retard" gewoon een atentiehoer.

was getekend: Martijn J.Enilor donderdag 21 mei 2009 10:46

@ Sigvatr: De echte naam van de kunstenares is Katinka Simonse, dat is gewoon op internet te vinden.

En mag ik vragen hoe je erbij komt dat de kunstenares haar kat heeft omgebracht? Ik begreep namelijk dat de kat "gewoon" was overleden.

Mag ik ook vragen waarom je zo agressief reageert terwijl je eigenlijk niet weet wie ze is en wat ze met haar werk wilt bereiken danwel vertellen.

Waarom is het maken van een tas van je dode huisdier erg en lokt dat zulke haat reacties uit terwijl de meeste mensen met een leren riem van een dode koe rondlopen?

Ik vind het een hele interessante kwestie.

Cooldeady vrijdag 22 mei 2009 00:24

Tinkebell stelt als geen ander hypocrisie aan de kaak.
Go on girl!!!

J.S. maandag 25 mei 2009 15:54

@ enilor je bent best wel achterlijk een reactie posten als je niet eens zeker weet wat er is gebeurt ze geeft overal zelf toe dat ze het beestje zelf heeft vermoord

ze heeft der eigen kat zijn nekje gebroken doe voortaan meer onderzoek voordat je ermee komt dat de kat gewoon was overleden

en juist omdat het beestje niet normaal is overleden maken mensen er een probleem van

Enilor dinsdag 26 mei 2009 11:27

@J.S. ook al weer zo agressief en meteen lopen schelden. Ik vraag toch aan Sigvatr hoe hij weet dat de kat is omgebracht door de kunstenares? Ben ik dan achterlijk?

Kan jij mij dan een site aanwijzen waarop het staat dat ze de kat heeft omgebracht? Je zegt dat het overal staat maar ik heb het niet gezien.

En zelfs dan nog zelfs al heeft ze haar eigen kat omgebracht, koeien en andere dieren worden toch ook vermoord? Ik vind de kwestie interessant omdat er juist zoveel ophef is omdat het een kat betreft. Maar dat slagers vast geen (of niet zoveel) hate mail krijgen bij ieder ander dier dat ze ombrengen.

Zelfs jij noemt mij achterlijk terwijl jij mij niet eens kent en ik gewoon zeg dat ik de discussie interessant vind en niet eens heb gezegd of ik het wel of niet ok vind dat iemand zijn huisdier dood.

Boeiend hoe de menselijke geest werkt wanneer zij overtuigd is van het eigen gelijk en door die witte waas niet meer in staat is om discussies te voeren zonder te schelden.

Enilor dinsdag 26 mei 2009 11:38

@J.S. ik heb op de site van de kunstenares gekeken en daar kon ik het niet vinden. Na het almachtige google geraadpleegd te hebben staat het inderdaad op diverse andere sites.

Desalniettemin gaat het mij om de discussie over kat versus koe of ander dier en waarom het doden van het ene zoveel meer reacties opwekt dan het andere.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.