NL EN

De week van..... Sytske Hermans

Sytske Hermans is mede-eigenaar van Collectorz.com. Het Amsterdamse bedrijf ontwikkelt database software voor het beheren van persoonlijke verzamelingen DVD's, CD's, boeken, video games en stripboeken. Het eerste product werd in 1996 door programmeur en echtgenoot Alwin Hoogerdijk ontwikkeld en inmiddels bestaat de serie uit zeven individuele titels voor Windows, Mac, iPhone en online.

 

 

Drukke week?

Het voordeel van samen een eigen bedrijf hebben is dat we op zondag  thuis al de komende week hebben doorgenomen. De maandag begint voor mij dan ook rustig. Mijn werk is divers maar met de nadruk op marketing en PR. De grootste klus op dit moment is het aanboren van nieuwe kanalen via affiliate marketing. Onze klanten zitten voor ruim 60% in de USA dus het moet een partij zijn die sterk is in Amerika en Europa. Daarnaast stuur ik de klanten ondersteuning aan, beheer ik de financiĆ«n, regel ik de personeelszaken voor onze 9 man in dienst en zorg ik tussen de bedrijven ook voor een goedgevulde lunchtafel.

 

Zijn er nog juridische hobbels?

Voor ons nieuwe online product Collectorz.com Connect was het een uitdaging om een End User License Agreement (EULA) en Privacy Statement in elkaar te zetten. Voor onze desktop software gebruiken we al jaren dezelfde EULA maar online software is een andere tak van sport. SOLV heeft ons hierin geholpen en het resultaat is een pagina's lange Terms of Use en dito Privacy Statement.

 

We hebben meerdere trademarks vastgelegd en die houden we nauwlettend in de gaten via Google alerts. Bij inbreuk op ons merk handelen we meteen. Met de regelmaat van de klok stuurt onze advocaat een 'Cease & Desist' brief uit. Dit is een noodzakelijke, maar tijdrovende bezigheid.

 

Wat heb je vrijdag bereikt?

Ik verwacht dat we eindelijk los kunnen met de affiliate partners. Dat zou mooi zijn, zo in de aanloop naar kerst met de bijbehorende cadeaus.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.