NL EN

De week van...Steven Lips

Steven Lips is oprichter van Plesents.nl. Met Plesents.nl regel je samen het beste cadeau. Dat betekent anderen uitnodigen om mee te doen, van tevoren het cadeaugeld verzamelen en tenslotte een passend en bijzonder cadeau vinden. Daarnaast is Steven oprichter van Webshop Wednesday, het gratis netwerkevenement voor webshopeigenaren.

 

Hoe gaat het?

De laatste maanden zit ik in de zogenaamde flow. Ik ben bezig met dingen die ik zelf echt leuk en belangrijk vind. Dit geeft een enorme energieboost. In januari heb ik mijn vaste baan opgezegd om van Plesents.nl hét platform te maken waar je samen een cadeau koopt. En dat gaat de goede kant op. We zijn nu twee maanden live en er worden cadeaus georganiseerd waarop we veel positieve reacties krijgen. Daarnaast hebben we afgelopen maand de eerste editie van Webshop Wednesday georganiseerd. De opkomst was boven verwachting, de reacties naderhand waren positief en de samenwerking met Thuiswinkel.org werkt goed. Het gaat lekker dus!

 

Drukke week?

Behoorlijk. Maar ook dat draagt bij aan de flow. Prioritering, concentratie, dingen gedaan krijgen en op gezette tijden ontspannen geeft een enorme voldoening. Bij beide startups (Plesents.nl en Webshop Wednesday) werk ik samen met gedreven, inspirerende professionals waar ik volledig op kan vertrouwen. Dus zolang ik erin slaag om de grote lijn uit te zetten en voldoende te delegeren, is het gezond druk.

 

Zijn er nog juridische hobbels?

Op dit moment niet, maar in de nabije toekomst verwacht ik wel juridisch advies te kunnen gebruiken. Plesents.nl financieren we momenteel met ons eigen spaargeld. Om aan de ene kant de burn rate zo laag mogelijk te houden en aan de andere kant het team betrokken te houden, werken we aan een constructie waarbij zij een belang in Plesents.nl kunnen verdienen. Het raamwerk staat ondertussen, de juridische invulling moeten we nog bepalen. Daarnaast zijn we de mogelijkheden van crowdfunding (gebruikers mee laten investeren) aan het onderzoeken. Ook dit zal de nodige juridische vraagstukken met zich meebrengen.

 

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Het belangrijkste voor deze week hebben we al bereikt. Ondanks de brede expertise van het Plesents.nl team kunnen we coaching goed gebruiken. Bijvoorbeeld op het gebied van financiering, organisatie en wetgeving. Gelukkig zijn er diverse partijen die ons daar onbezoldigd mee willen helpen, waaronder Inqubator Leeuwarden. Na een geslaagde pitch op dinsdag zijn we toegelaten tot hun netwerk. Een ander succes is dat Thuiswinkel.org heeft uitgesproken de samenwerking met Webshop Wednesday te willen voortzetten.

 

Vrijdag staat er een verkennend gesprek met een Venture Capital-partij op het programma. Wellicht levert dat financiering op voor een snellere groei van Plesents.nl. Het is in ieder geval een mooie afsluiter van een bijzondere week!PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.