NL EN

De week van... Peter Kwakernaak

Peter Kwakernaak (1965) heeft de afgelopen twee decennia diverse bedrijven op het snijvlak van betalen en ICT opgebouwd en geleid. De laatste 3 jaar is hij bezig om de papieren acceptgiro’s in Nederland te vervangen voor digitale nota’s in zijn rol als directeur van AcceptEmail. Peter studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Met AcceptEmail bezorgt u uw facturen, herinneringen en aanmaningen rechtstreeks in de vertrouwde e-mail inbox van uw klant. Elektronisch, veilig en snel. Met enkele muisklikken kan het bedrag door de ontvanger vervolgens gemakkelijk worden betaald, met iDEAL, PayPal of creditcard. Zodra de AcceptEmail is betaald, verandert de status en de kleur van het betaalstrookje in de e-mail van blauw – te betalen – naar groen – betaald. Hiermee is de actuele status van de factuur voor zowel de ontvanger als de verzender altijd direct zichtbaar.

Hoe gaat het?

Goed, wij hebben zin in 2013! Het aantal bedrijven dat AcceptEmail gebruikt voor het presenteren van rekeningen per e-mail groeit vlot en ook de volumes per bedrijven nemen toe. Onlangs heeft onze applicatie een geheel nieuw uiterlijk gekregen.  Ook hebben we onze dienst geschikt gemaakt voor de mobiele wereld – rekeningen ontvangen en betalen vanaf je smartphone of tablet. Daar gaan we naartoe. En SEPA komt eraan; harmonisatie van betaalmiddelen in Europa. Kortom: het wordt een boeiend jaar.

Drukke week?

Ja, best wel. Maandag met een partner naar een potentiële klant in het zuiden. Woensdag strategisch overleg met de aandeelhouders en de altijd leuke nieuwjaarsreceptie van Boer & Croon. Donderdag en vrijdag overleggen met nieuwe partners. 

Verder staat aankomende week de SEPA e-Mandates Day op het programma. Niet alleen deze week maar dit hele jaar zal in het teken zal staan van de SEPA-migratie. Gezien de harde einddatum is de kans groot dat niet alle bedrijven op tijd klaar zijn. Wij bieden innovatieve oplossingen voor uitval op de automatische incasso en bij het verkrijgen van electronische machtigingen.

Zijn er nog juridische hobbels?

Ja en nee – er wordt nogal veel gesproken over de natte handtekening voor een SEPA incasso machtiging. In 2014 wordt een nieuw betaalprodukt geïntroduceerd waarvoor de machtiging op papier moet komen. Dan val je toch van je stoel. Digitaliseren natuurlijk!

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Een helder plan voor 2013 met onze speerpunten hebben, nog meer gevoel over de ontwikkelingen omtrent SEPA en minstens twee nieuwe klanten en partners opgetekend.  PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.