NL EN

De week van... Michael Bartelet

Michael Bartelet (42) is ondernemer en marketingdier die zich de laatste jaren vooral richt op zakelijk internet. Deze week lanceerde hij samen met zijn voormalig Q-music collega Daniel Smulders de nieuwe brancheorganisatie Online-B2B. Hiermee hopen zij de ontwikkeling van zakelijk internet te bevorderen en professionaliseren.

 

Hoe gaat het?

We merken direct bij de persintroductie dat onze club hard nodig is. Ergens bestaat de perceptie dat e-commerce en webshops niet verder gaat dan de retail. Alsof zakelijk internet niet bestaat. Het gaat in de hele branche altijd direct om consument gerichte shops met cijfers en informatie van de Thuiswinkel organisatie. Dat is dus retail en wij zijn er met Online-B2B voor de zakelijke shops.

 

Drukke week?

Het is een enorm drukke week die heel veel energie geeft. De voorbereiding duurde meer dan een jaar. Nu kunnen we eindelijk ons verhaal vertellen en dat is heel hard nodig. We krijgen veel persaandacht, van branchegerelateerde media tot BNR-radio, dat is natuurlijk fantastisch.

 

Zijn er nog juridische hobbels?

Zeker! Doordat alle communicatie over e-commerce altijd over retail ging merkte je dat zakelijke webshops zich geheel onterecht gingen conformeren aan consumentenwetgeving die helemaal niet van toepassing is. Men dacht dat dit een soort internetwetgeving was. Er is dus veel uit te leggen en we zijn blij dat SOLV onze juridische partner is.

 

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Dat we een beetje beweging krijgen in het besef dat een webwinkel niet per definitie een consumentenshop is en dat er voor zakelijke e-commerce andere wegen en spelregels gelden. En een paar nieuwe leden erbij zou geweldig zijn.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.