NL EN

De week van... Maarten Verhoef

Introductie

Maarten G. Verhoef (42) is eigenaar van het bedrijf Oriste Business Values (www.oriste.nl). Het bedrijf biedt startende en gevestigde ondernemers bouwstenen om succesvol te zijn en blijven, juist ook in crisistijden. Naast producten als de zakenpartnertest.nl en workshops en businessmediation-trajecten is er ook een nieuw product bijgekomen en wel het boek ‘OVER WINNAARS’. Dat laat ondernemers op een heel eenduidige en super praktische wijze excelleren op basis van gedeelde waarden.

Hoe gaat het?

In één woord fan-tas-tisch. En dat komt vooral om dat de wereld om ons heen steeds meer beaamt dat het tijd wordt dat ondernemers en hun bedrijven weer laten zien wat hun meerwaarde is. Niet alleen in de glossy brochures, maar juist ook in de praktijk van alledag.

Het boek ‘OVER WINNAARS’ maakt best veel los bij de mensen. Bedrijven (h)erkennen dat zijn terug moeten naar hun kernwaarden, al is het maar om te kunnen overleven in de economische chaotiek waarin we momenteel opereren. Wat bindt mensen aan hun bedrijf en zeker zo belangrijk is ook, wat bindt de ondernemer (nog aan zijn bedrijf en zijn businesspartners? In tijden waarin het lijkt alsof ieder voor zich opereert is het focussen op allianties en co-creaties ‘hot’. Maar hoe zorg je dat het geen ééndagsvlieg-relaties zijn, die je veel meer energie kosten dan in the long run opleveren? Het kiezen en houden van de juiste businessrelaties begint bij je eigen waardenpallet.

Drukke week?

Best wel en dat is alleen maar geweldig. Want de energie die het mag kosten, vertaalt zich ook weer terug in een enorme dosis doorzettingsvermogen en plezier. En zonder dat laatste is de lol er snel af. Met een grote glimlach mag ik dinsdag bijvoorbeeld voor de camera’s van TV Limburg verschijnen in het programma TVL Business, dat 10 juni zal worden uitgezonden. Daarvoor ben ik op de Entrepreneursday in Amsterdam te gast. De week vult zich ook met het doorspreken en opzetten van een grote ledendag voor de vakbond over ‘authenticiteit en ondernemen’ in het najaar. We gaan op de GIDS Academy een training geven over fundamenteel anders ondernemen in de toekomst. Daarnaast zijn er met een paar hogescholen gesprekken, om een college te maken voor student-ondernemers. Ook ontzettend inspirerend om te doen. Daarnaast is er een gesprek gepland om het boek ‘OVER WINNAARS’ ook in Duitsland uit te gaan geven. Dus vertalers, marktverkenners en ondernemersadviseurs komen samen om dat met ons af te kaarten.

Zijn er nog juridische hobbels?

Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad is een spreuk die hier goed op van toepassing is. Oftewel, ik heb geen idee wat ons te wachten staat. Zeker niet als het gaat om het uitgeven van ons boek ‘OVER WINNAARS’ in Duitsland. Vooralsnog voorzie ik geen zwaarmoedige trajecten. Gelukkig is het lijntje met SOLV kort, dus mocht er onverwacht iets opduiken, dan is de back up snel geregeld! Gelukkig hebben we twee jaar geleden al eens een complete herbouw van leveringsvoorwaarden en statuten in gang gezet, dus wat dat betreft zijn zaken ook goed gefundeerd.

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Dat het gedachtegoed om gefundeerd te ondernemen op grond van gedeelde waarden is gaan landen. Ik geniet daarom nu al van de zaken die de komende week gepland staan. De televisieopnames bij TVL Limburg zijn echt een cadeautje, maar ook andere media-aandacht is natuurlijk fantastisch. Daarnaast hoop ik een bijdrage mag leveren aan een goede dialoog tussen startende ondernemers en hun gedachten mag aanscherpen als het gaat om authentiek ondernemerschap.

Wat ik ook nog gaaf vind, is dat mijn zoon van 3 betrokken wordt in de zaak die ik uitbouw. Hij gaat mee naar een nieuwe uitgeverij waarmee we gaan samenwerken. Boeken wegbrengen. Hij snapt dan ook beter waar ik mij vanuit ons bedrijf sterk voor maak. Samenwerken met partijen op basis van goede afspraken. Ook dat is voor mij een doel. Mijn eigen drie kinderen meenemen in het ‘waardenverhaal’ van waaruit ik denk, leef en ook onderneem. Niets zo leuk als hen iets gefundeerds mee te geven voor de toekomst. Echt een zegen!PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Michiel Bijkerk zaterdag 30 maart 2013 09:44

Dag Maarten,

Fijn om te lezen dat het goed met gaat.
Ik denk nog vaak aan de leuke dingen die we samen beleeft hebben. Maar ook hoe ik je in de steek heb gelaten. Zoals in Driebebergen. Ik wil zeggen dat dat mij spijt.
Leuk dat je ook kinderen hebt.

Alle goeds gewenst,

Groetjes Michiel

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.