NL EN

De week van... Jeroen Wesseling

Jeroen Wesseling heeft Rechten (Universiteit van Amsterdam, 1997) gestudeerd en is mede eigenaar van Dutch Credit Brokers, een gespecialiseerd, onafhankelijk, makelaarskantoor in kredietverzekering en aanverwanten (credit management en financieringen).

Hij heeft inmiddels 15 jaar ervaring in het vakgebied, zowel aan de zijde van een kredietverzekeraar als onafhankelijk makelaar. De klantenkring bestaat voornamelijk uit internationaal opererende klanten uit zowel binnen als buitenland.

HOE GAAT HET?

De afgelopen 5 jaar is Dutch Credit Brokers opgebouwd tot wat het nu is. Vanuit het niets naar waar we nu staan in een tijd waarin de economische crisis toesloeg. Terugkijkend een slecht moment om te starten, maar anderzijds het moment om onderscheidend vermogen te tonen richting klanten, mogelijke klanten en business partners.

In de huidige markt is en blijft het hard werken om de klanten van het juiste serviceniveau te voorzien. Dat houdt ons scherp en betrokken.

Dutch Credit Brokers heeft een internationale aanpak met een aantal thuismarkten, Nederland, Denemarken, Luxemburg en Portugal en verder waar de klant ons nodig heeft. De diversiteit aan markten met verschillende “business principles” en culturele verschillen maakt dat geen enkele casus hetzelfde is. Dat maakt iedere dag weer tot een gezonde uitdaging.

DRUKKE WEEK?

In ons vakgebied gaat het over debiteuren, een van de belangrijkste assets van een onderneming. Daar kunnen op ieder moment veranderingen in optreden en derhalve is het nooit echt te zeggen op welke momenten onze relaties een beroep op ons doen om een inschatting te maken van de omvang van het debiteurenrisico. Dit betreft dan met name service werkzaamheden. Daarnaast hebben wij onze contracten welke verlengd moeten worden en daarbij ligt de nadruk op 1 januari. Vanaf september tot einde jaar is het de drukste tijd van het jaar met een hoop dynamiek.

ZIJN ER NOG JURIDISCHE HOBBELS?

Binnen ons vakgebied hebben wij veel met incassozaken te maken, dit betreft incassozaken van onze klanten op hun debiteuren. Normaal gesproken is dit onderdeel van de service van een kredietverzekeraar. Gezien onze internationale aanpak hebben wij echter veelal te maken met internationaal incasso en dan is het zaak de juiste partners te hebben en die hebben wij.

In de normale bedrijfsvoering is het soms noodzakelijk om geschillen met de verzekeraars juridisch te laten toetsen. De praktijk laat zien dat dit zelden tot een gang naar de rechter leidt.

WAT HOOP JE VRIJDAG BEREIKT TE HEBBEN?

Wij hopen vrijdag de laatste contracten voor 1 januari verlengd te hebben, zodat wij voor alle klanten duidelijkheid hebben aangaande hun contracten.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

H.H.H. maandag 10 december 2012 17:10

Toppie boys ga zo door

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.