NL EN

De week van... Fryskkistje

Henriëtte van Sytzama is eigenaar van www.Fryskkistje.nl, gestart begin oktober 2013. Fryskkistje is opgericht in Aldtsjerk, Fryslân en heeft tot doel om relatiegeschenken te verkopen in een prachtig blanken houten kistje met pompeblêden erin gefreesd, vol met authentieke Friese producten. Denk dan bijvoorbeeld aan suikerbrood, droge worst, Boomsma Beerenburg, riperkrite kaas (echte Friese kruidenkaas), cranberry compôte van Terschelling, mosterd van Ameland en Wilhelmina pepermuntjes uit Dokkum. In het kader van Leeuwarden Culturele hoofdstad in 2018 leek me dit een origineel product. Met de kerst voor de deur hoopte ik vast wat kistjes te  verkopen. De website is net twee weken in de lucht, ik heb er al 31 verkocht!

 

Hoe gaat het?

Helemaal top! Ik hou van Friesland en ik heb het gevoel hier een gat in de markt gevonden te hebben omdat meer mensen van Friesland houden. Inmiddels zijn er al meer dan 30 kistjes besteld, in nog geen 14 dagen. Iedereen in de buurt weet er inmiddels van en leeft zo mee, dat is te gek. Op facebook heb ik een pagina gemaakt, dat werkt ook. Ik kan zien dat er al meer dan 3000 mensen van Fryskkistje af weten. Mensen denken mee wat ik nog meer kan doen. In het voorjaar doe ik er bloembollen in. Ik word er blij van.

 

Drukke week?

De afgelopen week was niet normaal zo druk! En dus leuk. De ene na de andere wilde graag een kistje bestellen. Ik moet nu een Excel sheet maken voor de bestellingen, in gaan kopen wat al kan worden ingekocht, facturen gaan versturen. De kistjes heb ik in huis, sommige producten kan ik pas op het laatste moment in de kistjes stoppen. Moet ook gaan plannen voor de logistiek, rondom kerst. Iedereen wil de pakketten natuurlijk op tijd hebben. De meesten geven ze weg aan goede klanten of familie. Ik heb erg leuk en goed contact met de kistenmaker uit Noord Holland, die op alle vlak meedenkt.

 

Zijn er nog juridisch hobbels?

Vooralsnog maak ik me geen zorgen. Af en toe vraag ik me af of ik iets met het uiterlijk van het kistje moet doen of wat ik kan doen om ervoor te zorgen dat anderen mijn idee niet kopiëren. Mijn schade is echter nog beperkt als daar wat mis gaat.  Algemene voorwaarden heeft mijn man op gesteld en vooralsnog heb ik geen groot bedrijf als klant. Dus nóg geen hobbels, hou me graag aanbevolen voor suggesties.

 

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Ik wil erg graag betere inkoopafspraken maken met de leveranciers van de producten. Dus daar ga ik mee aan de slag deze week. Het is zo snel gegaan allemaal, dat ik daar te weinig aandacht aan besteed heb. Dáár zit wel mijn winst. En ik heb contact gezocht met SC Heerenveen. Zou echt geweldig leuk als zij mijn pakketjes willen inkopen. Zowieso, mag de verkoop omhoog. Dus als je geïnteresseerd bent: www.fryskkistje.nl !PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.