NL EN

De week van... Arjen Hemelaar

Introductie

Arjen Hemelaar is sinds 14 augustus Directeur Ondernemerschap bij Team Academie Nederland. De Team Academie is een internationale school voor ondernemerschap met innovatieve leermethoden:  action learning en team learning.  In het eerste jaar wordt er door de studenten een team bedrijf opgericht waarin de studenten (echt) geld gaan verdienen. Dat geld wordt gebruikt om reizen te maken naar onder andere Silicon Valley, China en India. De studenten zijn jaarlijks zo’n 4 maanden in het buitenland. Er is een HBO en een MBO opleiding.

 

Hoe gaat het?

Geweldig. Net deze week de overeenkomst met de huidige aandeelhouders getekend en meteen vol aan de bak. De eerstejaars studenten beginnen op 16 september in Baskenland, waar ze 3 maanden zullen blijven samen met Team academie studenten uit San Sebastian en Madrid. We hebben een vol team met ambitieuze ondernemers in de dop. Ik kan niet wachten!

 

Drukke week?

Wat is druk? Elke ochtend begin ik met een half uur Spaanse les. Met het MT zijn we bezig met de voorbereiding van het studiejaar en tegelijkertijd zijn we begonnen met de werving voor volgend schooljaar. Concreet zijn we samen met SOLV bezig om de Entrepreneur Team Challenge te organiseren. Tien Nederlandse studententeams die strijden om het gebruiksrecht van een patent van TNO. De eerste studenten zijn ook al weer op de Team Academie aan het werk, met hen ook al aan de slag. Ik krijg er enorm veel energie van.

 

Zijn er nog juridische hobbels?

Net gebeld met Wanda van Kerkvoorden over de Challenge. Blijken er een aantal juridische aspecten te zijn die ik niet over zien had. Dat is het voor mij: juridische hobbels zijn er wel maar je ziet ze niet. Juridisch moet er in elk geval nog veel gebeuren: zowel in onze samenwerking met de Spanjaarden als het goed vormgeven van onze aandeelhoudersovereenkomst.

 

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Aanstaande vrijdag is de kick-off van het studiejaar samen met het hele team van coaches. Als we vrijdagmiddag de dag afsluiten hoop ik dat er weer een waanzinnig team staat en dat we er klaar voor zijn om er samen voor de studenten een fantastisch jaar van te maken.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.