NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • De toekomst van supersnel internet

De toekomst van supersnel internet

Gisteren heeft de Taskforce Next Generation Network de resultaten van een onderzoek naar de rol van de overheid bij de totstandkoming van supersnel internet gepresenteerd in het rapport Breed aan het net: Gemeenten aan zet!

 

In het rapport wordt vastgesteld dat de vraag naar supersnelle internetverbindingen de komende 5 tot 10 jaar 30 tot 40 % zal toenemen. Om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen moeten betrokken partijen, zoals gemeenten, provincies, woningcorporaties en kabelbedrijven snel actie ondernemen. De Taskforce maakt daarvoor een aantal concrete aanbevelingen aan de overheid.

 

Een belangrijke aanbeveling is het aanleggen van open glasvezelnetwerken waardoor alle soorten diensten toegang hebben tot snelle verbindingen. Het huidige kabelnet is gesloten omdat kabelbedrijven niet hebben willen toestaan dat concurrenten internetabonnementen en andere diensten er op konden aanbieden. Het KPN-net is daar een uitzondering op maar is binnenkort technisch achterhaald volgens de Taskforce.

 

Het rapport staat verder stil bij de economische en maatschappelijke kansen die de toename in snelheid van internet biedt voor diverse marktpartijen en sectoren, zoals de gaming sector, de zorg en het onderwijs.

 

Zie ook de post op nu.nl en het artikel in Trouw.

 

Geplaatst door Demet Yazilitas

BRON: Trouw 16 maart 2010/nu.nl 17 maart 2010


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.