NL EN

De rode ster van Heineken

 

 

 

 

 

 

Afgelopen maandag vond voor de Haagse rechter een kort geding plaats tussen Heineken en Olm Pilsner. Het etiket van Olm zou inbreuk maken op het beeldmerk van Heineken. Olm had namelijk onlangs haar etiket zodanig aangepast, dat deze groen was met een rode ster, zoals het etiket van Heineken.

Hoewel de directeur van Olm, overigens een oud werknemer van Heineken, erkende dat de rode ster inderdaad wel ondubbelzinnig verwijst naar de rode ster van Heineken, stelde hij voorts dat er talloze andere biermerken waren met een rode ster, en dat Heineken bovendien de afgelopen maanden ''nooit moeilijk had gedaan''.

Uit een steekproef van de NOS bleek echter dat nagenoeg alle mensen op straat het bierflesje van Olm met Heineken associeerde.

Na de mondelinge behandeling voor de Haagse rechter heeft Olm aan Heineken aangegeven haar huidige huisstijl te zullen aanpassen en hebben partijen hierover een schikking bereikt. In ruil daarvoor heeft Heineken besloten het kort geding in te trekken. Binnen een aantal weken verwacht Olm een nieuwe huisstijl te hebben.

Lees hier en hier het bericht.

BRON: Adformatie.nl en NOS.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Huub vrijdag 19 maart 2010 13:04

Het beeldmerk rode ster ligt bij Marx, Lenin en vadertje Stalin.... :)
En dit beeldmerk werd in 1959 al gedeponeerd op de maan ( Luna nr. zoveel). En Freddie heeft , naar ik weet, nooit een blikje H. op de maan laten dumpen...EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.