NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • De positieve invloed van file sharing: nog een onderzoek

De positieve invloed van file sharing: nog een onderzoek

ChartFrank N. Magid Associates, een vooraanstaand onderzoeks- en consultancy bureau, heeft een rapport gepubliceerd waaruit de positieve invloed blijkt van file sharing op de omzet van traditionele media. Het blijkt dat personen die downloaden uit illegale bron, veel meer omzet creƫren voor de traditionele media dan gewone internet gebruikers. Hoewel dit al vaker is geconcludeerd, wordt het argument door Nederlandse rechters vaak terzijde geschoven. De schade veroorzaakt door file sharing zou evident zijn.

Lees hier het bericht The Business Insider op en hier op Advertising Age.

BRON: Businessinsider.com en Adage.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Wouter Rutten vrijdag 28 augustus 2009 13:17

ken je dat spel waarbij je in een kring zit en je een verhaaltje in het oor van je buurman moet fluisteren, die dat dan op zijn beurt ook weer doet? Het verhaaltje verandert gaandeweg... dat gebeurt hier ook.

Het onderzoek stelt enkel en alleen vast dat file sharers meer dan niet file sharers geld uitgeven aan film en consumenten electronica die je nodig hebt om film te kijken. Daar is niets schokkends aan. Als je niet geinteresseerd bent in film, ga je die ook niet consumeren. Niet uit legale bron en niet uit illegale bron. Van enig ander verband is in dit onderzoek geen sprake. De conclusie dat file sharen een positief effect zou hebben is op basis van dit onderzoek ook niet te rechtvaardigen.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.