NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • "De cloud kan niet zonder open source"

"De cloud kan niet zonder open source"

Jim Whitehurst, directeur van Linux-leverancier Red Hat, stelt volgens Computable.nl dat eindgebruikers niet zomaar moeten kiezen voor een cloud oplossing. De cloud is volgens hem “de moeder van alle vendor lock-ins”. Cloud computing kan volgens Whitehurst niet bestaan zonder gebruik van open source software.

 

Whitehurst is van mening dat cloud providers hun diensten meer op de eisen en wensen van de klanten moeten afstemmen. Klanten moeten zeer kritisch kijken hoe applicaties binnen een cloud kunnen worden gebruikt, aangezien het gevaar bestaat dat ze in hun keuzes worden beperkt als ze met een cloud provider in zee gaan. Ook certificeringseisen zijn volgens Whitehurst onontbeerlijk. Red Hat heeft bijvoorbeeld een programma opgesteld waarmee ICT-afdelingen licentieabonnementen naar cloud providers kunnen verhuizen en managen. Licentiemodellen zullen aangepast moeten worden aan de tijd. Iedere x jaar geld neerleggen voor een nieuwe software release kan volgens Whitehurst niet meer door de beugel.

 

De Red Hat voorman stelt verder dat veel clouds zijn gebaseerd op open source software. Het succes van de cloud is daarom afhankelijk van open source software. Daar voegt hij aan toe dat Windows Azure momenteel het enige closed source platform is.

 

Lees hier het hele bericht.

Bron afbeelding: http://www.flickr.com/photos/andyfitz/

BRON: computable.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.