NL EN
 • Home»
 • Weblog »
 • De Clinic maakt juridische gids voor internetgebruikers "Eerste Hulp Bij Internet"
 • GEPLAATST OP: 15 februari 2012
 • GEPLAATST DOOR: Anke Verhoeven
 • GEPLAATST IN:
 • GOOGLE+: Anke Verhoeven

De Clinic maakt juridische gids voor internetgebruikers "Eerste Hulp Bij Internet"

De Clinic, de door SOLV opgerichte rechtswinkel voor vragen over Technologie Media en Communicatie (TMC), heeft een juridische gids gemaakt voor internetgebruikers.

De gids, met de naam Eerste Hulp Bij Internet, geeft antwoord op de belangrijkste vragen waar je als internetgebruiker tegenaan kan lopen. De gids beslaat de onderwerpen auteursrecht, privacy, merkrecht, vrijheid van meningsuiting, aansprakelijkheid en hyperlinks. Vragen die aan bod komen varieren van 'Wat moet ik doen als ik een sommatiebrief krijg?' tot 'Wanneer krijg ik te maken met BUMA en Sena?' en 'Mag ik een foto van iemand op mijn website zetten?'. De gids bevat ook een simpele checklist over het auteursrecht.

Kortom: een zeer bruikbare en goed leesbare gids voor iedereen die meer wil weten over zijn rechten en verantwoordelijkheden op internet.

Klik hier om de gids te downloaden (PDF)PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Anke Kootstra donderdag 17 maart 2016 20:53

Via een vermelding op het blog van Ellen Timmers ontdekte ik zojuist het bestaan van De Clinic en 'De Juridische gids voor internetgebruikers'
Aangezien ik dagelijks merk dat er veel vragen over zijn heb ik de vrijheid genomen om jullie initiatief te steunen door de gids te delen op FB. Onder vermelding van auteur en tip om bij vragen contact op te nemen. vr groet Anke Kootstra

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

 1. NAAM
 2. E-MAILADRES
 3. BERICHT
 4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
 5.