NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • DDos aanval op Rabobank leidt tot grote schadepost voor webwinkels

DDos aanval op Rabobank leidt tot grote schadepost voor webwinkels

De DDos aanval gisteren op de betalingsmodule van de Rabobank, waardoor Rabo-klanten meer dan 24 uur geen iDeal konden gebruiken, heeft  webwinkels een schadepost bezorgd van acht miljoen euro. Thuiswinkel.org heeft berekend dat deze aanval zo'n 100.000 transacties heeft gekost, waardoor ongeveer 10.000 webwinkels getroffen zijn.

Directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org pleit voor een “robuustere infrastructuur” bij banken. Ook wil hij dat Currence (exploitant van iDeal) de webwinkels eerder op de hoogte brengt van dergelijke grote storingen, zodat ze dit niet pas uit de pers moeten vernemen. Currence heeft inmiddels toegezegd om in voorkomende gevallen de webwinkels eerder te informeren. 

De vraag is hoe de banken dit gaan oppakken. Zij zullen zich beroepen op overmacht. Volgens Jongen is dat wellicht zo, maar ontslaat dat hen niet van de verplichting om te zorgen voor betrouwbare systemen. De banken zullen dit ongetwijfeld beamen, maar dit is een discussie die potentieel in een ping-pong gevecht kan uitmonden. Geen enkel systeem is 100% waterdicht, dus waar ligt de grens tussen overmacht en voldoen aan je zorgvuldigheidsverplichting?
 
Lees hier het hele bericht  op WebWereld.

BRON: WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.