NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Contracteren 2.0: overeenkomst sluiten via Twitter

Contracteren 2.0: overeenkomst sluiten via Twitter

Contract afsluiten via Twitter? Bij UPC Nederland kan het

Een bestaande klant van UPC wil graag sneller internet. Via Twitter verzoekt hij UPC voor een upgrade. UPC verstrekt klant een indicatie van de maandelijkse kosten. Klant stuurt via een direct message zijn gegevens. UPC herhaalt de deal en klant geeft akkoord. Zo simpel kan het zijn, toch?

Is een overeenkomst gesloten via Twitter rechtsgeldig?

Bij een Twitter overeenkomst is er sprake van een koop op afstand. De vereisten hiervoor staan in artikel 7:46a - 7:46i. Zo moet de consument vóór de koop of dienst beschikken over de belangrijkste kenmerken van de te leveren zaak of dienst. Moet er informatie worden verstrekt over de essentialia van de overeenkomst zoals de prijs, wijze van betaling en wijze van uitvoering. Bij de koop van een zaak of dienst moet tevens de mogelijkheid en termijn van ontbinding worden genoemd.

UPC voldoet in het onderhavige geval grotendeels aan de vereisten. Er is hier sprake van een koop op afstand tot het verrichten van diensten. Er wordt door UPC melding gemaakt van de te leveren dienst: de 200MB excl. extra mediabox en HBO en de prijs: € 65,00 p/m. UPC moet de klant nog wel op de hoogte stellen van de wijze van uitvoering. In dit geval wanneer het internet zal worden geleverd. Daarnaast moet de mogelijkheid en de termijn voor ontbinding worden genoemd. Indien UPC hieraan voldoet is sprake van een geldige overeenkomst.

Zo simpel kan het zijn dus, een overeenkomst sluiten via Twitter. Enig nadeel: de zaak of dienst waar de overeenkomst op ziet mag niet meer dan 140 tekens omvatten.

Overigens is het Twitter bericht met toestemming van de Twitteraar in deze blog opgenomen.

Auteur: Merel TeunissenPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

arno lodder woensdag 20 november 2013 17:33

Mooie praktijkcasus. Sinds een jaar of twee (misschien meer) gebruik ik een uitwisseling met jullie collega Menno Weij via Twitter, ter illustratie van op welke wijze overeenkomsten elektronisch kunnen worden gesloten, onder andere tijdens een door ons gezamelijk verzorgde cursus Elektronisch contracteren (zoals 4 december a.s. in de middag op de VU)

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.