NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Contactloos betalen – richting realisatie II

Contactloos betalen – richting realisatie II

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen week schreef ik een blog over de aanstaande introductie van contactloos betalen in Nederland (welke aftrap 21 mei jl. op Schiphol plaatsvond).  

De noodzaak van de invoering van een dergelijke betaalmethode in Europa, blijkt onder meer uit cijfers van het aantal maandelijkse transacties binnen Europa. In maart 2013 bedroeg dit een totaal van maar liefst 19 miljoen. Dit betekent een groei van zo’n 46 procent ten opzichte van het aantal contactloze transacties in december 2012. Daarnaast blijkt het totaalbedrag aan contactloze betalingen op dit moment meer dan zo’n 1 miljard Euro te bedragen (aldus Daniel van Delft, Country Manager van Visa Europa). We kunnen inmiddels dus wel stellen dat het contactloos betalen in de smaak valt.

Verwachting is dat tegen het einde van 2013 binnen Europa maandelijks zo’n 52 miljoen contactloze transacties verricht zullen worden. Op dit moment zijn er dan ook al ongeveer 58 miljoen contactloze betaalkaarten in omloop. De kaarten (evenals mobiele telefoons) – waar de Visa payWave-apps op zijn geïnstalleerd, kunnen op bijna 800.000 plaatsen binnen Europa gebruikt worden.

Het lijkt erop dat de ouderwetse kassa’s ‘binnenkort’ toch echt uit ons hedendaagse ‘winkelbeeld’ verdwenen zullen zijn. Maar, niet getreurd! Bijkomend voordeel van het contactloos betalen is onder meer dat de doorlooptijd bij de kassa aanzienlijk verkort kan worden.

Tot slot. Nederland heeft nou niet bepaald voorop gestaan waar het de introductie en verdere invoering van contactloos betalen betreft. Een aantal Europese landen gingen ons al voor. Hopelijk hebben we goed opgelet en kan de uiteindelijke uitrol met zo min mogelijk kinderziektes geschieden. To be continued..    

Door Merel Rondhuis

BRON: Emerce, afbeelding: eb.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.