NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Consumentenbond is tegen downloadverbod

Consumentenbond is tegen downloadverbod

De Consumentenbod is het niet eens met het voornemen van het kabinet om downloaden te verbieden. Het kabinetsvoornemen om bij de handhaving van het downloadverbod individuele internetgebruikers buiten schot te houden, is volgens de Consumentenbond een utopie. Het kabinet stelt dat zij het downloadverbod niet wil gebruiken “om individuele internetgebruikers het leven zuur te maken”, maar het kabinet heeft geen zeggenschap over hoe private partijen hun rechten handhaven, meent de Consumentenbond. Door downloaden te verbieden, vreest de Consumentenbond voor acties van partijen als BREIN waarbij consumenten schadeclaims voorgeschoteld krijgen.

 

De Consumentenbond vindt dat downloaden voor eigen gebruik in de toekomst mogelijk moet blijven. Combée, directeur van de Consumentenbond, vindt dat de entertainmentindustrie zich beter kan concentreren op het verbeteren van het aanbod en het ontwerpen van nieuwe verdienmodellen.

 

Het kabinet beoogt met het voorstel een redelijke vergoeding voor individuele auteurs en uitvoerende kunstenaars te verzekeren en daarmee een gezonde culturele sector. Volgens Combée is het echter een misvatting om te denken dat de belangen van de muziekindustrie dezelfde zijn als die van de artiest.

 

De Consumentenbod voert acties op Hyves en Twitter.

BRON: Webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.