NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Complete browsergeschiedenis met één druk op de knop te achterhalen

Complete browsergeschiedenis met één druk op de knop te achterhalen

Hackers hebben een nieuwe truc ontdekt die het voor websites mogelijk maakt om automatisch de complete browsergeschiedenis van internetgebruikers te achterhalen. Hackers maken hierbij gebruik van de zogenaamde CSS History; een techniek die al een aantal jaren bekend is maar die door een nieuwe feature veel meer mogelijkheden biedt voor hackers.

 

De nieuwe feature heeft betrekking op het kunnen koppelen van online statistiekprogramma's aan de benodigde Javascript. Door de nieuwe techniek kunnen hackers volgens marketingdeskundige André Scholten heel eenvoudig grote hoeveelheden privacygevoelige informatie verzamelen en analyseren. In een post op webwereld en op zijn eigen site legt hij uit hoe simpel het is om het hack uit te voeren. Dit doet hij naar eigen zeggen om het publiek te waarschuwen voor de verstrekkende gevolgen op de privacy. Gebruikers kunnen volgens Scholten hiervan gevrijwaard door het uitschakelen van Javascript of het uitzetten van de geschiedenis-functie in de browser.

 

Naar aanleiding hiervan is het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) inmiddels gevraagd om inhoudelijk te reageren op de mogelijke gevolgen voor de bescherming van internetgebruikers onder de Wet Persoonsgegevens maar heeft dit nog niet gedaan.

 

Geplaatst door Demet Yazilitas

BRON: Webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.