NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Column Menno Weij voor De Online Accountant: De Buma Embed Belasting

Column Menno Weij voor De Online Accountant: De Buma Embed Belasting

Voor De Online Accountant schreef ik mijn column: "De Buma Embed Belasting: hard kunnen we het niet maken, wel hilarisch (en een beetje triest)"

Lees 'm hier.

BRON: Menno Weij & De Online Accountant


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Arno Lodder woensdag 5 maart 2014 19:43

Ik heb bij de Online Accountant de volgende reactie geplaatst:

Eerlijk gezegd denk ik dat weinig mensen de redenering van BUMA indertijd konden volgen. Ik heb in mijn noot met Egeler bij NederlandFM gezegd dat ze daarmee moesten terugwapperen als BUMA op de stoep kwam staan. Het maakt, niet terecht natuurlijk :-), geen indruk.
Zie onderstaand deel van een reactie van BUMA toen een andere portal-site de noodzaak tot licentie in twijfel trok:

Schijnbaar beoogt u, met uw verwijzing naar de Duitse uitspraak en het artikel van Lodder, ook te betogen dat het aannemelijk is dat het HvJEU tot een ander oordeel zal komen dan de Nederlandse rechter. Afgezien van het feit dat de mening van de heer Lodder van beperkt belang is (er is immers een gerechtelijke uitspraak waarin duidelijk een andere opvatting naar voren komt), zijn er uiteraard ook rechtsgeleerden met een andere visie wat dit vonnis betreft. Zo heeft bijvoorbeeld Professor D.J.G Visser een annotatie geschreven waarin hij onder meer zegt dat de rechtbank “op tamelijk overtuigende wijze heeft geoordeeld dat deze specifieke vorm van hyperlinken naar radiostations met een winstoogmerk, in een frame of met pop up, als een vorm van exploitatie valt aan te merken die de kwalificatie openbaar maken verdient.” (zie deze annotatie in het bijgevoegde document).

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.