NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Cloudstandaarden verdienen verbetering

Cloudstandaarden verdienen verbetering

Standaardisatie op het gebied van cloud computing is volgens het Duitse consultancykantoor Booz & Co nog flink onder de maat. Van de 160 beschikbare standaarden zouden slechts drie standaarden (OAuth, OpenStack en OCCI) bruikbaar zijn, zo meldt het artikel op Computerworld.

Het consultancykantoor deed in opdracht van het Duitse ministerie van economische zaken onderzoek naar de normen en standaarden die binnen de wereld van cloud computing gelden. Deze zouden momenteel nog onder de maat zijn.

Booz & Co stelt dat bij de verbetering van de standaarden de nadruk moet liggen op drie aspecten: technologie, management en juridische zaken. Ten aanzien van techniek moet standaardisatie komen op het gebied van onder meer bestandsformaten en uitwisselingsmogelijkheden. Op het gebied van management verdient het aandacht om businessmodellen, SLA’s, richtlijnen e.d. te standaardiseren. Juridisch zouden wettelijke voorschriften, verplichtingen en bedrijfsbeleid gestandaardiseerd kunnen worden.

Zowel op Europees als op mondiaal niveau zou verbetering moeten worden gezocht, aldus de conclusie van het onderzoek. De consultants doen daarom een beroep op bedrijven en politiek om standaardisatie naar een hoger plan te trekken.

Lees hier het artikel.

BRON: computerworld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.