NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Cloud computing top prioriteit voor CIO's in 2011

Cloud computing top prioriteit voor CIO's in 2011

Hoogste prioriteit voor CIO's in 2011 is cloud computing. Dit blijkt uit het onderzoek dat Gartner wereldwijd onder 2000 cio's (chief information officers) heeft gehouden. De ondervraagde cio's komen uit 50 landen en 38 segmenten, zoals overheid en financiĆ«le dienstverlening. Samen hebben ze in 2011 een ICT-budget van 160 miljard dollar. Dit is vrijwel gelijk aan de budgetten van vorige jaar, in Europa is zelfs een daling van de budgetten te zien.

Vanwege de vlakke budgetten en de wens tot kostenbesparing onderzoeken steeds meer cio's de mogelijkheden van nieuwe technologieĆ«n en diensten, zoals cloud computing en virtualisatie. Ook kunnen cloud en virtualisatie helpen in de groei van een organisatie. Ict-dienstverleners spelen met het aanbieden van deze diensten daarom steeds vaker in op de agenda van de cio's. Nu gebruikt 3 procent van alle cio's over de wereld clouddiensten of SaaS. Maar de verwachting is dat dat gebruik binnen vier jaar stijgt naar 43 procent.

Naast cloud computing en virtualisatie staan ook mobiele toepassingen, it management en business intelligence hoog op de wensenlijstjes van de cio's.

Lees hier het hele artikel in Computable.

BRON: Computable


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.