NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Censuur: geen probleem voor Microsoft

Censuur: geen probleem voor Microsoft

De technologiegiganten van deze tijd kunnen niet met elkaar door één deur. De vete tussen Google en Microsoft blijft voortduren en neemt zo nu en dan zeer dubieuze vormen aan.

Zo uitte David Drummond (Senior Vice President en Chief Legal Officer van Google) begin vorige maand in een blogpost zijn woede op de overname door o.a. Microsoft en Apple van Nortel’s octrooien. Tijdens een openbare veiling zouden Microsoft en Apple ver boven de waarde van de octrooien van Nortel hebben geboden en dit alleen om Google te dwarsbomen. Misschien is dit een vorm van paranoia aan de kant van Google, maar het staat vast dat Google en Microsoft in een felle strijd verwikkeld zijn.

Zo las ik gisteren een artikel waarin de strijd wederom duidelijk werd. De zoekmachine van Microsoft, Bing, zal de Engelse zoekopdrachten voor de grootste zoekmachine van China, Baidu, verwerken. Google verkeerde echter aan het begin van dit jaar in een vergelijkbare positie. Google heeft echter van samenwerking afgezien, omdat het principe van ‘free flow of information’ in China behoorlijk door censuur wordt beperkt en censuur gaat behoorlijk in tegen de gedachtegang van Google. Microsoft lijkt echter geen probleem te hebben met de censuur en kijkt meer naar de economische mogelijkheden in China.

Het staat vast dat de oorlog van de technologiegiganten nog lang niet gestreden is.

BRON: webwereld.nl en computerworld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.