NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Canadese CBP: onderzoek naar Social Networking Sites

Canadese CBP: onderzoek naar Social Networking Sites

De Privacy Commissioner Jennifer Stoddart (vergelijkbaar met het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens, het CBP) is een onderzoek begonnen naar het privacybeleid van Social Networking Sites.

 

Stoddart verklaarde dat zij "issues that we feel pose a serious challenge to the privacy of consumers, now and in the near future" wil onderzoeken. Verder wil zij het debat over de gevolgen van de technologische ontwikkelingen voor privacy aanzwengelen.

 

Al eerder werd hier bericht over problemen tussen de Privacy Commissioner en Social Networking Sites zoals Facebook.

 

De Canadese Wet Bescherming Persoonsgegevens komt overigens grotendeels overeen met de Europese Richtlijn bescherming en vrije verkeer persoonsgegevens (95/46), kortweg de Privacyrichtlijn. Die Privacyrichtlijn is alweer vijftien jaar oud en toen deze werd opgesteld had men nog niet het web 2.0 voor ogen. In 1995 was het nog niet gebruikelijk dat mensen zelf hun hele leven on line zetten op blogs en Social Networking Sites, vaak inclusief gevoelige gegevens. Misschien is de Privacyrichtlijn toe aan een update. De Article 29 Group realiseert zich dat ook. Zie hier een recente opinie van de Artikel 29 Group over de toekomst van privacy.

 

Wereldwijd zitten privacywaakhonden met Social Networking Sites in hun maag. Zo publiceerde de Article 29 Group (het overlegorgaan van de Europese CBP's) in juni 2009 een Opinie over het onderwerp.

 

Lees hier het hele bericht over Canada, en lees hier de website pagina die de Canadese CBP aan Social Networking Sites heeft gewijd.

 

 

 

 

 

BRON: CTV News, Article 29 Group, Privacy Commissioner of Canada


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.