NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Burst of the (Security) Bubble…

Burst of the (Security) Bubble…

Illustration depicting cybersecurity in the United States.In een interview met Wired geeft security onderzoeker Dan Kaminsky aan blij te zijn dat de security bubble eindelijk is gebarsten en men zich realiseert dat geen enkel netwerk bestand is tegen aanvallen. Dit betekent immers, zo stelt hij, dat de security industrie en haar klanten zich eindelijk op de juiste zaken kunnen concentreren. Wat Kaminsky betreft moet worden afgestapt van het idee "te doen van iedereen doet, ongeacht of het werkt". “Het gaat niet over overleven, maar om het claimen dat je gepaste zorgvuldigheid betracht. Dat is prima als je probeert je baan te houden, maar niet goed als het erom gaat een technisch probleem op te lossen”.

Door een aantal grote security incidenten, zelfs het Joint Strike Fighter project van het Pentagon, de Dalai Lama en last but not least RSA Security moesten het ontgelden, realiseert men zich inmiddels dat geen enkel netwerk veilig is. Als zelfs de 'schatbewaarders' aanvallers niet buiten kunnen houden, wie dan wel? Ook Shawn Henry, voormalig top cyber-cop van de FBI, heeft bij zijn afscheid uitgesproken dat de huidige benadering om hackers buiten te houden niet voldoet. Tegenover Wired geeft Henry aan dat hij denkt dat het gevecht niet gewonnen kan worden. “Ik denk dat het een constant gevecht zal zijn, gedurende een lange tijd…”. Dit vraagt om een fundamentele verandering van de aanpak van security, aldus Henry.  

Ook Kaminsky meent dat er een fundamenteel andere aanpak moet komen, maar is hierin meer optimistisch. Gezien de huidige onhoudbare status quo is er juist ruimte voor innovatie.  We realiseren ons immers dat dit niet langer op de huidige manier kan voortduren. Kaminsky bepleit het splitsen van de perimeters. In plaats van een groot server park, moet je eilandjes creëren, die zo klein zijn als in operationele zin mogelijk is. Hierdoor vergroot je de mogelijkheid dat je een hacker hebt gesignaleerd voordat deze is doorgedrongen tot de kritische onderdelen. “It changes the rules of the game”, aldus Kaminsky. Maar wie de “game” gaat winnen remains to be seen   

 Lees hier het hele artikel inclusief de interviews in Wired.

Afbeelding: Zina Deretsky, National Science Foundation

BRON: Wired


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

OconnorKirsten woensdag 23 januari 2013 12:16

Don't you know that it is the best time to get the home loans, which can help you.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.