NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Bundesgericht Zwitserland: IP-adressen zijn persoonsgegevens

Bundesgericht Zwitserland: IP-adressen zijn persoonsgegevens

Logistep is een Zwitsers bedrijf dat software exploiteert die gebruikt kan worden in de strijd tegen file sharing. De software zoekt P2P-netwerken af en slaat de IP-adressen van vermeende uploaders op. Logistep verstrekt de IP-adressen vervolgens aan film- en muziekmaatschappijen die hun intellectuele eigendomsrechten willen verdedigen.

 

Het Zwitserse Bundesgericht (een soort Hoge Raad) heeft Logistep echter bevolen het verzamelen van IP-adressen te staken. Hoewel het geen lid is van de Europese Unie, heeft Zwitserland een wet die vergelijkbaar is met de Europese Privacyrichtlijn en de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens. Volgens het Bundesgericht zijn IP-adressen persoonsgegevens en mogen zij dus alleen in overeenstemming met de wet verzameld worden. De bescherming van intellectuele eigendom vormt onvoldoende rechtvaardiging voor het het maken van inbreuk op de privacy van vermeend inbreukmakende file sharers, aldus het vonnis.

  

Zie voor meer informatie het persbericht van het Zwitserse College Bescherming Persoonsgegevens en berichten op Futureofcopyright en The Register.

 

 

 

BRON: Futureofcopyrights, the Register, Eidgenössischer Datenschutz- und Öffentlichkeitsbeauftragter


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.