NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Buma/Stemra vroeg met goede voornemens

Buma/Stemra vroeg met goede voornemens

Vanochtend is uitgelekt dat Buma/Stemra ook in 2010 embedded content blijft gedogen. Hoewel de tarieven 1 januari formeel in werking treden, blijkt uit een brief van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals dat handhaving tot nader order is uitgesteld.

De vereniging wijt het uitstel aan de onderhandelingen tussen Buma/Stemra en de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. Deze zullen voor het einde van het jaar niet zijn afgerond.

Hoewel een woordvoerder van MKB-Nederland het standpunt van VNPF heeft bevestigd, wil Buma/Stemra van niets weten. Zij heeft goede hoop dat de onderhandelingen voor 1 januari zullen zijn afgerond.

 

Lees hier het bericht op Tweakers.net.

BRON: Tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Pieter H zondag 27 december 2009 21:35

Het is nog steeds blufpoker van Buma/Stemra, zolang er geen rechterlijke uitspraak is dat embedden een nieuwe openbaarmaking is.

Je zou het ook "oplichting" kunnen noemen. Je verzend facturen over een product of dienst dat je niet levert of niet van jou is. Zoals die grappenmaker die huizen die niet van hem waren 'verhuurde'.

Net zo bluft Buma/Stemra dat zij betaald "moeten" worden voor embedden, terwijl dit volstrekt onduidelijk is. De kans is immers groot dat 'embedden' gelijk wordt gesteld aan 'linken', wat gewoon mag, zonder dat daar aan wie dan ook een betaling voor verschuldigd is.

Ik mag toch hopen dat MKB Nederland niet trapt in deze in Buma-oplichtingstruc van Nigeriaanse allure!

Het is zelfs nog mooier. Ondanks alle commotie over Buma's "Youtube Tax" is Buma er nog steeds niet in geslaagd om keiharde juridische argumenten te overleggen dat voor embedden betaald zou moeten worden. Als ze dan zo sterk staan, waarom dan niet een proefprocesje gestart?

Ik zie dus dat Buma géén proces start. Ik zie ook dat ze zinnen produceren als (zie o.a. 3voor12.nl) "het is lastig is om een juridisch sluitende regeling op te stellen". Mijn conclusie: ze hebben geen poot om op te staan, ze weten dit zelf ook, maar ze bluffen vrolijk verder - de schoorsteen in huize Cees Vervoort moet roken, immers?

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.