NL EN

Buma/Stemra onder vuur

Collectieve beheersorganisatie Buma/Stemra krijgt er flink van langs in De Volkskrant. De krant noemde de financiële huishouding van de muziekorganisatie in de krant van 16 februari een "black box". Redacteur Wouter Keuning schreef ook over een opvallend hoge uitkering waarbij twee miljoen euro werd geïnd voor televisiejingles van nachtelijke tv-uitzendingen op Nederland 1,2 en 3. Vandaag staat er weer een scherp hoofdredactioneel in de krant.

Buma/Stemra geeft in een persbericht aan zich niet te herkennen in het beeld dat wordt geschetst. De organisatie ontkent niet dat er fouten worden gemaakt bij de uitkering van gelden aan haar aangeslotenen, maar stelt dat het foutenpercentage – bij uitkering voor het gebruik van ruim anderhalf miljoen liedjes – ruim onder de één procent ligt.
 
Dat de organisatie een financiële blackbox is, is volgens Buma/Stemra onjuist. De organisatie geeft aan ook openheid te willen geven over de salarissen van de bestuurders, zoals gevraagd door Kamerlid Joost Taverne.
 
Het rumoer rond de organisatie zal ongetwijfeld leiden tot verscherpt toezicht, waar ook De Volkskrant voor pleit. Een wetsvoorstel daartoe ligt nog altijd in een la, maar zal nu wel spoedig in behandeling worden genomen. 

 

BRON: De Volkskrant


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.