NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • BSA zoekt klokkenluiders in strijd tegen softwarepiraterij

BSA zoekt klokkenluiders in strijd tegen softwarepiraterij

De Business Software Alliance (BSA) is in Nederland een campagne gestart om zakelijk gebruik van illegale software meer tegen te gaan. De BSA stelt dat het gebruik van illegale software resulteert in oneerlijke concurrentie en verlies van banen. De campagne, "Zwart op Wit", zal via (virale) marketing en radiospotjes onder de aandacht worden gebracht van consumenten.

De BSA hoopt mensen met de campagne over de streep te trekken om softwarepiraterij te melden. Via de website van de BSA kunnen tipgevers hun ei kwijt. Leidt die tip tot het betalen van schadevergoeding door het betreffende bedrijf dan krijgt de informant daar een vergoeding voor. De tip wordt dan beloond met maximaal tien procent van de uiteindelijk betaalde vergoeding, tot een maximum van tienduizend euro.
 

Volgens het onderzoeksrapport "The Economic Benefits of Reducing Software Piracy", die de BSA onlangs met de IDC publiceerde, zal het terugdringen van softwarepiraterij in Nederland met tien procentpunten de komende twee jaar 4,4 miljard dollar aan extra economische activiteit, een miljard aan belastinginkomsten en 3.815 extra IT-banen opleveren.

Om de video te bekijken dient u social media cookies te accepteren.
Klik hier om alle cookies te accepteren.

 

Lees hier het bericht.

BRON: http://bsa.pressdoc.com/


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (2)

Wouter maandag 17 januari 2011 19:31

Dank voor de reactie. Het formaat van de video wordt binnenkort aangepast.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.